Sastojci:
Sastojci za 10 porcija:
- 1 kg mesnatih paprika
- 50 dag patliđana
- 15 dag ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 feferon
- sol, papar
- ocat po ukusu
Priprema:
Dobro oprane i obrisane paprike ispečemo na štednjaku ili u pećnici. Kad su pečene, oljuštimo ih i odstranimo sjemenke. Patliđane prerežemo po dužini i poprskamo uljem, te u pečnici pečemo dok ne omekšaju. Ohlađene patliđane oljuštimo i s paprikama i feferonom sameljemo u stroju za meso. Dodamo preostalo ulje, ocat i zdrobljeni češnjak. Sve zajedno kuhamo dok se ne zgusne. Još vruću masu sipamo u staklenke. Prilikom punjenja moramo paziti da ne zaostanu zračni mjehurići. Rubove staklenke obrišemo, prelijemo s malo ulja i povežemo celofanom. Ajvar se može upotrijebiti odmah ili spremiti za zimu.
Izvor: www.kuharica.hr
Nema komentara:
Objavi komentar