Pratite nas na Facebook-u

3. velj 2011.

Što se može vježbom u prirodi

30. 12. 2010.

Before or after yourself“ je fenomenalni video, vizualni produkt, premda fakultetskog, možda bi se moglo reći i životnog projekta mladog fotografa Roberta Gilla. Za potrebe studentskog projekta na studiju Savannah College of Art and Design Gill se fizički potpuno transformirao, dokumentirajući to videom koji možete pogledati u nastavku, ali ne na uobičajene načine suvremenog dotjerivanja tijela.
Do znatnog gubitka težine, ali i oblikovanih mišića na „isklesanom“ tijelu, Gill je došao samo uz „pomoć“ prirode i svega što ona nudi. Njegov je projekt i svojevrsna kritika fitness generacije, koja plaća članarine i provodi beskrajne sate u zatvorenim prostorima teretana, dobivajući umjetnu mišićnu masu i često neprirodan izgled tijela. U svom videu Gill pokazuje koje sve fizičke aktivnosti čovjek može raditi u prirodi kako bi dotjerao vlastito tijelo do idealnih proporcija i forme. Čime se sve mladi fotograf u prirodi bavio da bi postigao izgled na slici gore desno, pogledajte u vizualno dotjeranom i fotografski sjajno odrađenom videu.

Before or After Yourself from Robert Gill on Vimeo.


Inače, mladi je fotograf „pobjegao“ iz New Yorka i od fotografski uobičajenih poslova kako bi, prema njegovim riječima, pronašao važniji životni cilj i postao društveno angažiran umjetnik. Ako ne mislite da ga upravo ovaj projekt čini poprilično jedinstvenim i originalnim, ostale fotografske projekte Roberta Gilla pogledajte ovdje.

1 komentar: