Pratite nas na Facebook-u

8. velj 2011.

Sanjajte, vjerujte i ostvarite

Da li živite dosadnim, beznačajnim životom? Ne možete pronaći ništa uzbudljivo? Budite se ujutro, prolazite kroz iste stare rituale. Idete do ureda ili u školu. Sretnete iste ljude, radite isti posao, putujete istim cestama, dooooosadno.  Drugi dan ista priča. Da li želite promijeniti svoj život? Rješenje ste VI! Vi ste gospodar svoje sudbine. Vi odlučujete da li se želite promijeniti ili ne. Ako imate san i vjerujete u njega, možete ga ostvariti!
Uzmite situaciju srednjoškolskog maturanta. On ima dvije opcije – da nastavi na fakultet ili da počne raditi i zarađivati novac kao činovnik.
Plaše ga poteškoće učenja, rasprava, i sl. Ne misli da će proći ispite jer smatra da je prosječan. Ne želi preuzeti rizik da ne prođe faks i ne zaradi ništa novca u sadašnjosti.

Zato radi kao činovnik zarađujući slabu plaću. Sretan je što zarađuje u tako mladoj dobi dok se njegovi prijatelji muče.
No, tada njegovi prijatelji završavaju faks i dobijaju dobro plaćene poslove. On im zavidi. Da je bar žrtvovao nekoliko godina svog života i išao ususret izazovima fakulteta, tada bi imao bolji život. Da se samo usudio preuzeti rizik!
Postoje također ljudi koji žele unaprijediti svoje živote, ali se previše boje izaći iz svoje zone udobnosti i istražiti beskrajne mogućnosti koje ih čekaju uokolo.
Da, može doći do izazova i problema; ali ako dajete sve od sebe krećući se naprijed, dobit ćete više od života.
Dovedite se u vezu sa pozitivnim ljudima i stvarima i postići ćete uspjeh brže nego što ste to ikad očekivali.
Istražite i isprobajte različite stvari. Probajte ići drugim putem na posao, jedite egzotičnu hranu koju niste nikad probali, napravite nešto razuzdano (ne opasno).
Život bi mogao biti uzbudljiv. Vaš je izbor. Jeste li zadovoljni svojim životom u ovom trenutku? Ako ne, tada morate učiniti stvari za koje mislite da će vam učiniti život potpunim i značajnim.
Imate samo jedan život. Maksimalno iskoristite sve njegove mogućnosti. Idite i učinite one stvari koje će vam ostati u trajnom sjećanju. Živite svaki dan kao da vam je zadnji.
Iskoristite svaki trenutak!
(Ifeelgoodportal.com)

1 komentar: