Pratite nas na Facebook-u

28. velj 2013.

20 savjeta za bolje zdravlje

 


Kada biste trebali odabrati samo jedan savjet za bolje zdravlje, to ne bi bilo lako, ali stručnjaci, liječnici, treneri i nutricionisti izdvojili su što im je najvažnije u očuvanju dugovječnosti.

1. Urednik rubrike zdravlja u Huffington Postu i liječnik Dean Ornish svima savjetuje da jedu zdravo, više se kreću i vole svoje bližnje.

2. Još jedna Huffingtonova suradnica i liječnica Patricia Fitzgerald smatra da je vrlo važno jesti kvalitetan doručak. U 20 godina rada s pacijentima shvatila je važnost doručka te da u njemu obavezno mora biti proteina.

3. Poznati liječnik i pisac Deepak Chopra najboljim savjetom smatra opiranje brzom životnom tempu, odnosno - trebate usporiti.

4. Poznata spisateljica i autorica knjige 'Joy Bauer's Food Cures: Eat Right To Get Healthier, Look Younger, And Add Years To Your Life', Joy Bauer, misli da je bitno barem jednom tjedno biti na vege prehrani jer je dobra za zdrvalje i okoliš.

5. Liječnik Frank Lipman, koji je napisao knjigu 'Revive: Stop Feeling Spent And Start Living Again', smatra da je potrebno imati kontrolu nad svojim životom i postupcima.

6. Nutricionista i zagovornica vegetarijanske prehrane Kathy Freston savjetuje da u prehranu uvedete više voća i povrća jer su dobri za zdravlje organizma.

7. Lječnik i autor knjiga o zdravlju David Katz podsjeća da svi zaboravljamo koliko je važno zabavljati se u životu.

8. Instruktorica joge Tara Stiles vlastiti životni stil i očuvanje zdravlja vidi u prilagodbi i stvaranju vlastitih pravila.

9. Liječnik Michael Breus, koji se bavi problemima sa spavanjem, tvrdi da si za zdravlje moramo osigurati dovoljno sna.

10. Trener Tracey Mallett misli da je ključ zdravlja svakodnevna fizička aktivnost.

11. Jedite 30 grama proteina pola sata nakon što se probudite. To je savjet za mršavljenje autora knjige 'The Four Hour Body and The Four Hour Chef', Tima Ferrissa.

12. Autor knjige 'Crazy Sexy Kitchen: 150 Plant-Empowered Recipes To Ignite A', Kris Carr, želi da svatko uspije prihvatiti samog sebe jer će imati manje briga i stresa u životu.

13. Poznato je koliko dobra voda čini za naše tijelo, a to je najvažniji savjet trenera i nutricionista Chrisa Powella.

14. 'Počevši od danas uradite nešto za sebe ili druge i iskoristite dan do kraja', kaže Daphne Oz, autorica knjige 'The Dorm Room Diet: The 8-Step Program for Creating a Healthy Lifestyle Plan That Really Works'.

15. Nutricionistica Cheryl Forberg kaže da ćete profitirati ako iz prehrane izbacite svu hranu koja nije integralna.

16. Poznatom fitness treneru Richardu Simmonsu na prvom je mjestu vjera u sebe.

17. Liječnica i autorica knjige 'A World without Cancer: The Making of a New Cure and the Real Promise of Prevention', Margaret Cuomo, svima savjetuje da izbjegavaju proizvode s BPA (Bisphenol A) koji se primjerice koristi u izradi plastičnih boca ili posuda, a štetan je za zdravlje.

18. 'Pravilno disanje smanjuje stres, popravlja raspoloženje i podiže energiju', ističe liječnik Andrew Weil, autor knjige 'Spontaneous Happiness'.

19. Liječnik Travis Stork i suautor knjige 'The Doctor Is In: A 7-Step Prescription for Optimal Wellness' smatra da se trebamo kretati više, a sjediti manje.

20. Odmah prestanite pušiti, upozorava liječnik Andrew Ordon i autor knjige 'Better in 7: The Ultimate 7 Day Guide to a Brand New You!'
Tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar