Pratite nas na Facebook-u

4. stu 2011.

Online dokumentarci sa hrvatskim prijevodom

Dosta vam je dokumentarnih filmova bez prijevoda?
Donosimo vam dokumentarne filmove na webu koji imaju u sebi ugrađen hrvatski prijevod. Uživajte i ne zaboravite komentirati. Pozdrav ;)


ZEITGEIST - moving forward (Duh vremena - kretanje naprijed) - sa prijevodom


Istina o Europskoj Uniji - sa prijevodom


Djeca potrošaći - komercijalizacija djetinjstva - sa prijevodom



Ukoliko želite da se ova lista nadopuni, molimo da nas podržite u komentarima ispod ovog članka. Svi prijedlozi, kritike i pohvale su dobrodošli.
Hvala Vam ;)

Djeca potrošaći - komercijalizacija djetinjstva (sa hrvatskim prijevodom)

Djeca potrošaći - komercijalizacija djetinjstva (sa hrvatskim prijevodom)

U današnjem svijetu komercijalizacije i materijalizma najranjivija skupina su djeca. To su prepoznali i marketinški stručnjaci velikih korporacija te sve jačom propagandom nameću djeci sve više proizvoda. U ovom odličnom dokumentarcu vidimo svu snagu medijske manipulacije nad djecom u Americi.

Istina o Europskoj Uniji - prijevod na hrvatski

Istina o Europskoj Uniji - prijevod na hrvatski

U doba opće indoktrinacije i jednostrane propagande u Hrvatskoj jasno je da nema rasprave o ulasku u Europsku uniju. Svi političari i mediji složni su po pitanju ulaska u EU te zavaravaju građane da će u suprotnom ostati na Balkanu. Dakako da je to nuđenje lažnog izbora, jer upravo EU naziva ovu regiju Zapadnim Balkanom i želi je integrirati.
Stoga svako suprotno mišljenje, kritika, reakcija, propitkivanje osuđeno je na cenzuru ili pripisivanje nekoj vrsti “nazadnjaštva”.
Pred Vama je jedan kritički dokumentarac koji nam prikazuje drugu stranu EU. Na početku vidimo paralelu sa SSSR-om: Europskom unijom upravlja tisuće eurokrata, želi se stvoriti jedan entitet “Europljane”, uništiti ideja “nacionalne države” i suvereniteta, stvoriti federaciju europskih zemalja sa zakonskim karakterom. U nastavku je prikazan prosvjed unutar Europskog parlamenta zbog odbijanja provođenja referenduma o Lisabonskom sporazumu (preinačeni Ustav EU) u zemljama članicama. Irska je jedina zemlja u kojoj je proveden referendum i isprva je odbila Lisabonski ugovor, no nakon masovne jednostrane propagande on je prošao. Na kraju je prikazano postupno napredovanje europskog projekta: od Europske zajednice za ugljen i čelik, Europske ekonomske zajednice, Europske zajednice za atomsku energiju, Europske zajednice do Europske Unije kakvu danas poznajemo. Spominje se i upletenost Bilderberg grupe na čijim je sastancima vjerojatno i nastala prije 50 godina, te film završava sumnjom kako je projekt EU dio NWO (Novog svjetskog poretka).



ZEITGEIST - moving forward (Duh vremena - kretanje naprijed) sa hrvatskim titlovima

Zeitgeist: Moving Forward (Korak naprijed), redatelja Petera Josepha, dugometražni je dokumentarni film koji će zastupati nužnost tranzicije iz naše trenutne socioekonomske monetarne paradigme koja upravlja čitavim svijetom. Tematika će nadilaziti teme kulturalnog relativizma i tradicionalne ideologije te će se pomaknuti prema jezgri empirijskih „životnih“ atributa ljudskog i društvenog opstanka, ekstrapolirajući te temeljne prirodne zakone u novu održivu socijalnu paradigmu nazvanu „Ekonomijom baziranom na resursima“.
Tri centralne teme ovog rada su – Ljudsko ponašanje, Monetarna ekonomija i Primjenjena znanost. One zajedno tvore model za razumijevanje trenutne društvene paradigme; zbog čega je kritično maknuti se iz nje – u spoju sa novim, radikalnim, ali opet praktičnim društvenim pristupom zasnovanim na naprednim znanjima koji bi razriješio socijalne probleme kojim se suočava svijet danas. (moj-film.hr)