Pratite nas na Facebook-u

2. pro 2011.

Kako postići uspjeh

Put prema uspješnoj karijeri nije nimalo jednostavan. Okružen je raznim preprekama koje je moguće savladati samo upornošću, znanjem i željom za radom. Koje su to vještine koje vode do uspjeha?

Umijeće vođenja.

Kako bi u tome bili uspješni, potreban vam je jak karakter, uvjerljivost, ali i visoko samopouzdanje. Kao vođa, bit ćete izloženi stresu i pritiscima. Uspješno suočavanje s njima dovest će vas do cilja.


Stručno znanje

Danas u poslovnom svijetu ne možete napredovati bez dodatnog usavršavanja. Primjerice, možete biti vrhunski računovođa, no želite li preuzeti upravljanje odjelom financija morate usavršiti svoja znanja iz područja projektiranja i rukovođenja.

Strani jezik

Želite li postati profesionalac u svom poslu, to će podrazumijevati i neka međunarodna putovanja, kao i razgovore s poslovnim partnerima iz drugih zemalja. Pokušajte saznati koji će vam strani jezik biti od koristi u vašem budućem radu te počnite s ozbiljnim učenjem. U današnje vrijeme tražen je engleski, njemački, talijanski i francuski jezik.

Znanje o financijama

Prihodi određuju "preživljavanje" tvrtke. Pokušajte smisliti način na koji bi tvrtka u kojoj radite mogla zaraditi veću količinu prihoda. Na taj ćete način ćete se istaknuti kao zaposlenik iznad prosjeka.

Rezultati

Rezultati najbolje govore o vašem radu. Bez obzira u kojem odjelu tvrtke radite ili na kojim poslovima, pokušajte saznati koje su problematične točke u tvrtki. Pokušajte pronaći rješenje za postojeći problem.
Glavu gore i sretno!

(Izvor: tportal.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar