Pratite nas na Facebook-u

9. velj 2011.

Što pokloniti za Valentinovo?

Cvijeće – njegov poklon za nju

Cvijeće je uvijek lijep poklon, a na Valentinovo ima posebno značenje i upravo je obavezno – barem kao dodatak poklonu koji ste joj namijenili.

Dobro vino, fina čokolada... ali samo u odgovarajućem ambijentu

Kupite dobro vino ili posebno finu čokoladu (ili bombonijeru).
Niste stručnjak za alkoholna pića ili čokolade?
Uvijek možete od oka procijeniti kvalitetu pogledavši cijenu. Uglavnom vrijedi pravilo "koliko novca – toliko muzike".
Sa dobrim vinom svakako nećete pogriješiti: naći ćete bogat izbor plavaca, dingača i ostalih finih vrsta – slobodno se odlučite za nekog od vodećih proizvođača i nećete pogriješiti (Plenković, Tomić, Grgić…).

Važno je da ovaj poklon predate u odgovarajućem ambijentu, u takvom u kojem ćete ga na miru moći zajedno otvoriti i konzumirati. Zajedničko pijuckanje vina i grickanje čokoladnih bombona pod prigušenim svjetlom svijeća ponijet će vas u zemlju romantike i ljubavi. Bude li sve kako treba, bit će to poklon za oboje u isto vrijeme!

Nešto doista osobno

Ako vas muče financijski problemi, a htjeli bi na poseban način pokazati koliko volite, imamo za vas savjet: nemojte ništa kupovati, radije izradite poklon koji će puno značiti vama i vašem partneru – i nikome više!

Može to biti kolaž zajedničkih fotografija na nekoj tvrdoj podlozi, uz koji ćete priložiti zgodnu poruku. U poruci spomenite detalje za koje znate samo vas dvoje (na primjer, mjesto na kojem ste se upoznali ili dan kad ste prvi puta vodili ljubav).
Možete i snimiti CD s pjesmama koje vas povezuju. Možda će tu biti mjesta za pjesmu koja je svirala kad ste se upoznali, ili za neke koje ste često zajedno pjevušili. Aranžirajte lijepi kolaž i zajedno uživajte u sjećanju na najljepše trenutke veze!

Romantična večera

Priuštite si večeru negdje vani – ne mora to biti ekskluzivni restoran, ali nemojte baš ni otići u lokalnu pizzeriju ili kafić u kojeg stalno odlazite. Možda bi bilo zgodno da odete na mjesto na kojem ste se upoznali ili tamo gdje ste prvi puta izašli.

Večera u restoranu drugačija je od one kod kuće. U svojem domu sami pripremate hranu, iznosite ju na stol, nakon toga perete suđe. U restoranu je sve drugačije; tu se drugi brinu za vas, poslužuju vas, toče vam vino. Priuštite si s vremena na vrijeme takvu prigodu, osjećajte se posebno barem na sat ili dva!

Na kraju krajeva, ako ne morate razmišljati o tome da vam se hladi jedno jelo dok još jedete drugo ili tko zna što sve ne (kao što morate razmišljati ako pripremate večeru u svojem aranžmanu), moći ćete se posvetiti jedno drugom. A upravo je to smisao Valentinova! To nije obiteljski praznik, to je dan posvećen samo vama i osobi koju volite. Svi će drugi toga dana morati pričekati, to je vrijeme samo za vas dvoje!

Vikend aranžman

Malo vam je jedna večera u restoranu? Otiđite onda na vikend u neki drugi grad, u planine ili na more (naravno, ako vam mogućnosti dozvoljavaju).
Pobjegnite od svakodnevnog stresa! Priuštite si zajednički vikend u toplicama, na moru ili negdje drugdje daleko od kuće. Opustite se uz masažu, tretmane ljekovitim blatom, kristalima, eteričnim uljima…

Odaberite relaksirajući vikend, ali opet pun aktivnosti. Birajte mjesta na kojima ćete imati što raditi cijeli dan (bilo u hotelu, bilo vani u gradu), i gdje ćete se vraćati u hotelske sobe umorni od doživljaja, ali svejedno puni energije.
Ovakav će vam vikend ponovno napuniti baterije, ali i oživjeti vezu i podsjetiti vas na osjećaje koje ste možda već počeli zaboravljati.

Njezin poklon njemu: poklonite sebe!

Za ovo Valentinovo pokušajte nešto malo drugačije: neka on brine o romantici, neka vam donese cvijeće i neka nabavi najbolje vino. Vi romantiku i nježnost na jedan dan ostavite po strani, posvetite se nekim živahnijim stvarima!

Dočekajte ga obučeni u zavodljivo seksi rublje... ili još bolje, obučeni u ništa. Oko sebe možete staviti tek veliku crvenu mašnu (koja će pokrivati strateški odabrana mjesta). Vjerujte nam, takav doček ostavit će ga bez riječi.
Dopustite mu da odveže mašnu i otvori dar – garantiramo vam da će ovo Valentinovo pamtiti, za razliku od svih onih prijašnjih godina kad ste mu poklanjali kravate i čarape.
Poslije će biti vremena da se divite cvijeću, da zajedno popijete vino, da pregledate što vam je kupio... Ali i da uživate u pogledu na njega dok pokušava uhvatiti zrak nakon strastvenih trenutaka koje ste mu priuštili.

Kako je nastalo Valentinovo?

                                                                     SRETNO VALENTINOVO!

2 komentara:

  1. Probajte si pokloniti vikend putovanje na Valentinovo. Ja i dečko smo prošle godine bili na vikend putovanju u Subotici, pa preporučujem vam odlazak tamo. romantični vikend

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se, materijalni pokloni mi nisu nekako najbolja stvar za ovakve prigode...dragocjenije mi je vrijeme provedeno u dvoje.
    vikend za dvoje

    OdgovoriIzbriši