Pratite nas na Facebook-u

2. velj 2011.

5 navika sretnih parova

Ljubavne veze su zasigurno jedna od najkompliciranijih stvari u života. Ali radost koju mogu pružiti također je jedna od najljepših. Ispitujući parove koji su u sretnoj vezi i njihove savjete za uspješne odnose, pronađene su neke zajedničke osobine koje mogu poslužiti kao recept za sretnu ljubavnu vezu.


Neobavezni razgovori
Ne morate imati neku 'pametnu' temu da biste započeli razgovor s vašim dragim ili dragom.
Ako samo razgovarate o tome kako vam je protekao dan i podijelite sretne i manje sretne trenutke s partnerom, vaš odnos će imati veću šansu za održavanje one bliskosti s početka veze. Komunikacija utječe na bliskost i povjerenje između partnera, stoga je važno ne dopustiti da se s vremenom stvori zid šutnje jer smatrate da više nemate dovoljno zanimljivih tema za razgovor.
Povezanost s prijateljima
Ako ste jedno drugome jedini prijatelj i ne dopuštate drugim osobama da zauzmu važnije mjesto u vašem životu, tad oboje nosite teret osobe za sve jedno drugome.
Dopustite prijateljima i novim poznanicima da ponekad ispune vaše vrijeme i ne dopustite da jedno od vas mora brinuti da li se vaš partner/ica dosađuje dok vi provodite večer u društvu prijatelja.
Zahvalnost
Ono što će povećati razinu međusobnog poštivanja u vezi jest zahvalnost. Zahvalnost za sve ono što činite jedno za drugo, od sitnica poput pripremanja jutarnje kave pa sve do nekih malo većih žrtvovanja.
Pokušajte zapisivati svaki dan zbog čega ste sve taj dan zahvalni svom partneru i uvidjet ćete da imate puno razloga za sreću. I naravno, dajte vašoj drugoj polovici do znanja koliko cijenite sve ono čime doprinosi vašoj zajedničkoj sreći.
Raspodjela strasti
Što se više nečim bavimo, to nam s vremenom postaje sve manje zanimljivo. Tako je i u vezama. Sasvim je prirodno da strast u vezi s vremenom utihne, ali potrebno je usmjeriti pažnju i ljubav i na neke druge stvari u životu osim na partnera.
Kako bismo zadržali 'svježinu' s početka veze, potrebni su nam trenuci razdvojenosti i vremena za sebe te bavljenje drugim poslovima koji nas također raduju i ispunjavaju, a nisu vezani uz svakodnevno okruženje i blizinu partnera.
Sitna veselja
Priuštite si s vremena na vrijeme bijeg od uobičajenog. Isprobavajte zajedno nove recepte, priuštite si zajedničku masažu ili jednostavno ručajte na balkonu umjesto u blagovaonici. Takve sitne promjene djelovat će osvježavajuće na vaš odnos i uljepšati vam zajedničke trenutke, kojima je rutina jedan od najvećih neprijatelja.

Nema komentara:

Objavi komentar