Pratite nas na Facebook-u

2. velj 2011.

Izumljen umjetni benzin koji će koštati 1,6 kuna!

Stigla je vijest koju će svi vozači dočekati s velikim oduševljenjem. Britanski znanstvenici proizveli su umjetni benzin koji će moći pokretati postojeće automobile i motore, a cijena će mu biti znatno niža od konvencionalnog benzina, te ujedno ekološki prihvatljivija.


Vožnja postaje luksuz
Šokirala vas je cijena goriva? Litra će biti 10 kn!..Britanski znanstvenici usavršavaju umjetni benzin temeljen na vodiku koji će moći pokretati postojeće automobile i motore, a koji će koštati znatno manje od konvencionalnog benzina. Cijena će mu biti oko 1,6 kuna.
Vodik će u sastavu benzina potpuno zamijeniti ugljik, tako da neće biti ni emisije štetnih gasova, čime će umjetni benzin biti ekološki prihvatljiv i mnogo jeftiniji.
Prvi testovi na cesti će biti obavljeni tijekom sljedeće godine, a novi benzin bi se mogao naći u prodaji za tri do pet godina.
Čak i sa svim porezima, litra umjetnog benzina neće koštati nešto više od pet kuna. Energija vodika se može iskoristiti sagorijevanjem ovog plina ili njegovim kombiniranjem s kisikom u gorivim ćelijama, kako bi se proizvela električna energija. Metode skladištenja vodika su za sada nesigurne i skupe, piše Daily Mail.

Nema komentara:

Objavi komentar