Pratite nas na Facebook-u

2. velj 2011.

VIDEO: hit na YouTubeu- Smooth Criminal


Mladi smo, ludi i dobro izgledamo, želimo pokoriti svijet, poručuju dvojica talentiranih violončelista. Dosta nam je klasike, koga to zanima, ‘ajmo napraviti nešto novo, svježe. Mladi smo, ludi, dobro izgledamo i zašto to ne bismo iskoristiti. Vježbamo cijeli život po čitave dane, vrijeme je da tu energiju usmjerimo na neki projekt, tim je riječima ukratko mladi virtuoz na violončelu Stjepan Hauser objasnio kako je nastao spot za obradu pjesme “Smooth Criminal” Michaela Jacksona, koji je snimio s jednako talentiranim prijateljem, violončelistom Lukom Šulićem.


Spot na Youtube u samo dva dana postao je apsolutni hit. Ne treba posebno napominjati da su dvojica iznimno nadarenih violončelista iz Pule i Dubrovnika već dobili brojne ponude za suradnju, pa čak i iz Hollywooda.

Sami osmislili spot
Naime, dvojica prijatelja, koji su se u ranom djetinjstvu zaljubili u violončelo i čitav život posvetili tom zahtjevnom instrumentu, sreli su se na prestižnoj londonskoj akademiji Royal Academy of Music i vrlo brzo došli na ideju kako se othrvati “okovima” klasične glazbe i prepustili se vlastitim idejama. Spot za vlastitu verziju hita “Smooth Criminal“ snimili su u pulskom Domu hrvatskih branitelja i kafiću Baboo. No, to je tek početak projekta odnosno stvaranja zajedničkog albuma sa 10-ak obrada pop, rock skladbi, ali i “modernizirane” klasike.
- Luka i ja smo još kao mali vježbali poput luđaka. Bili smo oduvijek prijatelji, iako je svatko živio u svom mjestu, ja u Puli, on u Dubrovniku, no nismo se imali prilike toliko često viđati. Posljednjih šest godina ja sam proveo u Londonu, gdje je napokon lani došao i Luka. Tamo smo postali doslovce nerazdvojni i počeli kovati vlastite planove. Zanimljivo je da su nas u Hrvatskoj smatrali najvećom konkurencijom, a mi smo zapravo najbolji prijatelji i čim smo udružili snage, stvorili smo nešto dobro, ali s dvostrukim efektom. I eto, prva stvar, a odmah je postala svjetska senzacija - kaže Stjepan (24).

Nema komentara:

Objavi komentar